Digital Marketing

6 Βίντεο που χρειάζεστε για την Εταιρεία σας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

By Δεκέμβριος 20, 2020Δεκέμβριος 22nd, 2020No Comments
aparetita video gia thn eteria sas novatempus

6 Βίντεο που χρειάζεστε για την Εταιρεία σας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

 

 

Εάν έχετε διαβάσει κάποιο ιστολόγιο (Blog) σχετικά με τη χρήση του βίντεο για την επιχείρησή σας, τα τελευταία δύο χρόνια, γνωρίζετε ήδη ότι το βίντεο ως εργαλείο μάρκετινγκ είναι εδώ και θα παραμείνει.

Ίσως γνωρίζετε επίσης ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε βίντεο για να φτάσετε στη σημερινή αγορά.

Εάν δεν το κάνατε, ακολουθήστε αυτήν την επισκόπηση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας εύκολης στρατηγικής – βίντεο μάρκετινγκ, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένους τύπους βίντεο που χρειάζεται η εταιρεία σας.

 

Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βίντεο που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Τόσα πολλά που μπορεί να γίνει συντριπτικό όταν προσπαθείτε να καθορίσετε από πού να ξεκινήσετε. Και η δημιουργία τους είναι μόνο ο μισός αγώνας.

Υπάρχει ακόμη η απόφαση για το πού να το χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε το μέγιστο κοινό σας.

Στην ιστοσελίδα ; Στη σελίδα Facebook της εταιρείας σας; YouTube;

Για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις αποφάσεις σας, θέλουμε να σας δείξουμε 6 τύπους βίντεο που είναι σίγουρα κερδοφόρα για την εταιρεία σας.

 

  1. Βίντεο “Σχετικά με εμάς”

Σοβαρά ?

Ένα βίντεο ” Σχετικά με εμάς “είναι πολύ βασικό. Γιατί το διαβάζω αυτό; ” Ναι, ενώ τα βίντεο “Σχετικά για εμάς” είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα βίντεο που μια εταιρεία θα ακολουθήσει πρώτα, μπορεί επίσης να χάσει το νόημα  εάν η εταιρεία δεν καταλαβαίνει γιατί αυτά τα βίντεο είναι τόσο δημοφιλή. Με απλά λόγια, τα βίντεο “Σχετικά με εμάς ” λειτουργούν επειδή σας δίνουν “facetime” με προβάδισμα.

Δείξτε στους πιθανούς πελάτες το πάθος σας για την δουλειά σας. Επισημάνετε πώς είναι μια εργάσιμη ημέρα ενός υπαλλήλου. Ένα καλά εκτελεσμένο βίντεο “Πληροφορίες” θα επικοινωνήσει τον καρδιακό παλμό πίσω από τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της εταιρείας σας, και αυτό πουλάει σε έναν πελάτη όταν πρέπει να επιλέξει μεταξύ Α ή Β.

Πού πηγαίνει;

 

Μία από τις σελίδες με τις περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπο οποιασδήποτε εταιρείας είναι η σελίδα “Σχετικά με την εταιρεία” ή “Ποιοι είμαστε”. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν με ποιον συνεργάζονται ή αγοράζουν και όλοι μας κάποια στιγμή επισκεφθήκαμε μία από αυτές τις σελίδες αφού ανακάλυψαν μια νέα επωνυμία.

Ορισμένοι ιστότοποι θα έχουν ξεχωριστές σελίδες για την ιστορία, την ηγεσία, την κουλτούρα του προσωπικού και πολλά άλλα, αλλά το καλύτερο μέρος για να βάλετε αυτό το βίντεο είναι όποια από τις σελίδες είναι η πιο συχνή. Αυτή η σελίδα θα σας δώσει επίσης συμβουλές για το τι θέλει να ακούσει το κοινό σας.

Εάν η εταιρεία σας διαθέτει κανάλι YouTube, αυτό είναι επίσης ένα καλό μέρος για να ανεβάσετε και να φιλοξενήσετε το βίντεο. Το Facebook και το Instagram δεν είναι πολύ καλά μέρη για αυτά, καθώς οι θεατές σε αυτές τις πλατφόρμες τείνουν να προτιμούν πολύ σύντομα βίντεο, αλλά εάν υπάρχει ένα κεντρικό μέρος που το κοινό σας γνωρίζει να πάει για να μάθει περισσότερα για εσάς, τότε ανεβάστε το και εκεί.

 

  1. Επιδείξεις προϊόντων

 

Έχετε έναν ιστότοπο που δέχεται πολλές επισκέψεις αλλά όχι αρκετές μετατροπές; Εκεί λάμπουν τα βίντεο επίδειξης προϊόντων. Η αναγκαιότητά τους πηγάζει από την ικανότητά τους να αντηχούν με οποιονδήποτε και με όλους στη διοχέτευση πωλήσεων. Για κορυφαίους οδηγούς διοχέτευσης, μπορούν να επισημάνουν γρήγορα ένα σημείο πόνου και να προσφέρουν τη λύση με το προϊόν σας. Ένα σύντομο βίντεο επισκόπησης μπορεί να ωθήσει τους δυνητικούς πελάτες στη μέση της διοχέτευσης να προσεγγίσουν έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων. Και οι δυνητικοί πελάτες της διοχέτευσης μπορούν να λάβουν τεράστια αξία μέσω μιας λεπτομερούς περιήγησης του προϊόντος, ή ακόμα καλύτερα, μιας βιβλιοθήκης βίντεο γεμάτη σεμινάρια.

Έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του αριθμού των εξερχόμενων κλήσεων που θα χρειαστεί να κάνει η ομάδα πωλήσεων Οι πελάτες θέλουν να προωθηθούν όταν θέλουν να προωθηθούν. Οι επιδείξεις προϊόντων εμποδίζουν τους πελάτες να αισθάνονται πιεσμένοι να αγοράσουν, καθώς μπορούν να ξεκινήσουν και να σταματήσουν το βίντεο εγκαίρως χωρίς να περιμένει κάποιος την απάντησή του στο άλλο άκρο.

Πού πηγαίνει;

Μιλήσαμε για τις διάφορες βαθμίδες δυνητικών πελατών που μπορείτε να προσεγγίσετε με επιδείξεις προϊόντων, οπότε θα αναλύσουμε αυτήν την ενότητα:

Οι επιδείξεις προϊόντων κορυφαίας διοχέτευσης χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μια αρχική σελίδα, στη σελίδα ανώτατου επιπέδου ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή / και σε διαφημίσεις βίντεο στο YouTube, το Facebook ή το Instagram. Κρατήστε αυτά ασαφή αρκετά ώστε ένας δυνητικός πελάτης να ενθουσιαστεί για να σκάψει βαθύτερα, ενώ αρκετά λεπτομερής ώστε να ξέρει πού να πάει στη συνέχεια.

Οι επιδείξεις προϊόντων Middle-of-funnel μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σελίδες προϊόντων ή να αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο με ένα eBook μετά τη συμπλήρωση μιας φόρμας CTA. Επιβεβαιώνοντας την αγορά τους στο προϊόν σας, μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω στις λεπτομέρειες χωρίς να φοβάστε να τα χάσετε στα μισά του δρόμου. Οι προσαρμοσμένες σελίδες σε βάθος στον ιστότοπο είναι καλά μέρη για την ενσωμάτωση αυτών των βίντεο.

Οι επιδείξεις προϊόντων κάτω από το χωνί είναι οι διαφημίσεις μεγάλης αξίας. Αυτά μπορεί να είναι λεπτομερή, κατ ‘απαίτηση επιδείξεις για να περιγράφουν πραγματικά τις μοναδικές δυνατότητες και λειτουργικότητα του προϊόντος σας σε πιθανούς πελάτες. Μπορούν επίσης να χωριστούν σε διαφορετικά σεμινάρια για να αναφέρουν οι πελάτες αργότερα όταν μαθαίνουν πώς να το χρησιμοποιούν. Αυτά θα πρέπει να φιλοξενούνται βαθιά στον ιστότοπο για δυνητικούς πελάτες που έχουν ήδη συμπληρώσει ένα CTA. Μην τα χρησιμοποιείτε στην επιφάνεια για να επιδείξετε ένα προϊόν. Τις περισσότερες φορές είτε θα συναντηθεί ως ένα μεγάλο βίντεο που δεν θα θέλουν να καθίσουν οι άνθρωποι ή να υπερφορτώνουν τις πληροφορίες.

 

  1. Βίντεο “Novel”

Το “Novel” είναι ένας πολύ ευρύς όρος, αλλά σε αυτό το πλαίσιο, σημαίνει οποιοδήποτε βίντεο που δείχνει μια συγκεκριμένη αλλά μοναδική πτυχή της εταιρείας ή του προϊόντος σας. Αυτά τα βίντεο αφηγούνται μια μικρότερη αλλά πιο στοχευμένη ιστορία και έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύσουν άτομα που δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την επωνυμία σας ή δεν γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα για αυτήν. Είναι σύντομοι, χτυπούν στην κορυφή της χοάνης και είτε διασκεδάζουν, εμπνέουν ή εκπαιδεύουν. Σκεφτείτε αυτά τα αξιολάτρευτα διασωθέντα βίντεο με ζώα ή βίντεο ψησίματος επιδόρπιο που βλέπετε να επιπλέουν σε όλα τα κοινωνικά μέσα.

Τα βίντεο “Novel” είναι ιδανικά για την ανακοίνωση μιας νέας δυνατότητας, ενός προϊόντος ή κάτι πραγματικά μοναδικού για την εταιρεία σας. Και αν γίνει καλά, μπορούν να κάνουν την εταιρεία σας να φαίνεται σχετική και μοντέρνα σε ένα κοινό που λατρεύει να λαμβάνει τις πληροφορίες του μέσω βίντεο.

Πού πηγαίνει;

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που έχουμε αναφέρει, τα βίντεο “Νέα” δεν είναι συνήθως κατάλληλα για ιστότοπους. Είναι φτιαγμένα για να δημιουργούν πολλή φήμη γύρω από μια εταιρεία σε κύκλους εκτός του ιστότοπου της εταιρείας, όπως το YouTube, το Facebook και το Instagram. Η ανάρτηση αυτών στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σας και η κοινή χρήση τους με φίλους μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνική σας παρακολούθηση. Μια τελευταία σημείωση: Είναι καλύτερο να τοποθετείτε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας στην περιγραφή και όχι στο βίντεο, για να μην το αισθάνεστε “πωλήσεις”.

  1. Πλάνα Ήρωας ( Hero Footage)

 

Τα πλάνα με ήρωες είναι μια τεράστια τάση στους σύγχρονους ιστότοπους, αλλά θέλετε να μάθετε γιατί συνεχίζεται; Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό βήμα όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας για πρώτη φορά, αλλά έχετε επίσης πολύ περιορισμένο χρόνο για να τραβήξετε την προσοχή του. Έχοντας κάτι ενεργό στην κορυφή της σελίδας σας ότι οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν σχεδόν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν στη σελίδα περισσότερο για να δουν όλο το θέμα. Και ενώ παρακολουθούν, μπορείτε να επιδείξετε τις εγκαταστάσεις σας, τους υπαλλήλους σας, τα προϊόντα, ό, τι άλλο επιθυμεί η καρδιά σας. Απλά κάντε το να μετρήσει, γιατί αυτή είναι η ευκαιρία σας να δείξετε τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας σας.

Τα πλάνα με ήρωες είναι επίσης μια εύκολη νίκη αν έχετε ήδη κάνει ένα βίντεο “Σχετικά για εμάς “, καθώς ο βιντεογράφος σας θα πρέπει να έχει άφθονο υλικό για ανακύκλωση από αυτήν τη λήψη. Και αν χρειαστεί, ρίχνοντας ένα μικρό υλικό μέσα από αυτό δεν βλάπτει να κρατήσει τους ανθρώπους στη σελίδα σας.

Πού πηγαίνει;

Αυτό είναι το πιο απλό :Πηγαίνει στο banner του ήρωα στην κορυφή της αρχικής σελίδας σας. Αρκετά ειπώθηκαν.

 

  1. Κινούμενα σχέδια SVG

 

Αυτό δεν είναι ακριβώς ένα βίντεο, αλλά κάνει μια τεράστια εντύπωση όταν εφαρμόζεται σε έναν ιστότοπο. Πρόσφατα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν κινούμενες εικόνες SVG για να προσθέσουν κάποιο εκπληκτικό στυλ UX στις σελίδες τους. Από απλές κινούμενες εικόνες αιωρημάτων έως απλοποιημένες επιδείξεις προϊόντων, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Και επειδή είναι SVGs (Scalable Vector Graphics), είναι απείρως κλιμακούμενα στη σελίδα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η οθόνη σας.

Πού πηγαίνει;

Οπουδήποτε και παντού. Χρησιμοποιήστε τα για να προσθέσετε μικρά κομμάτια φλόγας για να κρατήσετε το ποντίκι του επισκέπτη να εξερευνά τις σελίδες και τα προϊόντα σας.

 

  1. Κινηματογράφοι ( Cinemagraphs)

 

Μπορεί να έχετε δει μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνατε διπλή λήψη όταν συνειδητοποιήσατε ότι κάτι πραγματικά κινείται στο πλαίσιο. Τα Cinemagraphs περιβάλλουν εικόνες που έχουν μόνο μια κίνηση σε αυτές. Είναι παρόμοια με τα GIF, αλλά είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας, καθώς μόνο ένα μέρος του καρέ κινείται, μειώνοντας το μέγεθος του αρχείου.

Είναι μαγευτικά για να παρακολουθήσουν και μια ανάσα καθαρού αέρα σε έναν κόσμο γεμάτο από φωτογραφίες. Είναι επίσης πολύ πιο γρήγορα να φτιάξουν από ένα τυπικό βίντεο, επομένως είναι εύκολο να εκτελεστεί μια σειρά από αυτά για μια καμπάνια. Συνολικά, είναι απλώς υπέροχο για να διατηρεί κάποιον που παραμένει σε μια σελίδα ή μια εικόνα. Αυτό ήταν που κάναμε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Νιού Χάμσαϊρ.

 

Πού πηγαίνει;

 

Τα Cinemagraphs μπορούν να πάνε οπουδήποτε μπορεί να πάει μια φωτογραφία, αλλά πρέπει να είναι σκόπιμα και να ταιριάζουν με το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας, στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων (ειδικά στο Instagram) ή σε ενσωματωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αλλάξετε τα πράγματα για τη λίστα αλληλογραφίας σας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εικόνα διαφήμισης σε καμπάνιες της ΔΕΗ.

Ορίστε! Έξι βίντεο που η εταιρεία σας χρειάζεται να καθοδηγήσει τη στρατηγική μάρκετινγκ βίντεο. Και αν κάποιο από αυτά φαίνεται υπερβολικά πρόκληση ή θέλετε περισσότερη κατεύθυνση στη στρατηγική, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Novatempus