Skip to main content
Novatempus Icon black

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πελατών.

Συλλέξαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις πελατών μας πιστεύοντας ότι πιθανότατα θα απαντήσουν και τις δικές σας. Εάν δεν βρείτε την απάντησή σας εδώ, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Το κόστος μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο σχεδιασμός, η λειτουργικότητα, οι προσαρμογές, και οι επιθυμίες του πελάτη. Μια απλή σελίδα μπορεί να ξεκινήσει από λίγες εκατοντάδες ευρώ, ενώ πιο πολύπλοκες ιστοσελίδες με εξειδικευμένες λειτουργίες μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η επιλογή ανάμεσα σε προσαρμοσμένη ανάπτυξη και χρήση πλατφορμών όπως το WordPress. Επίσης, οι συντηρητικές υπηρεσίες και ενημερώσεις μπορεί να προσθέσουν στο κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ανάγκες σας με μια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων για μια ακριβή εκτίμηση κόστους.

Πώς μπορώ να κάνω την ιστοσελίδα μου φιλική προς το χρήστη;

Πρώτον, εξασφαλίστε απλή και ευανάγνωστη διάταξη που επιτρέπει εύκολη πλοήγηση. Διατηρήστε τον σχεδιασμό σας απλό, με εύκολα κατανοητά μενού και εικονίδια. Διασφαλίστε ότι η ιστοσελίδα σας φορτώνει γρήγορα, βελτιστοποιώντας τις εικόνες και χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση συμπίεσης. Επίσης, υιοθετήστε ευπροσάρμοστο σχεδιασμό (Responsive Design), ώστε η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σωστά σε κινητές συσκευές. Ενισχύστε την αλληλεπίδραση του χρήστη με διάφορα στοιχεία, όπως κουμπιά κλήσης & πράξης (action buttons) και φόρμες επικοινωνίας, προσφέροντας μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία περιήγησης στους επισκέπτες.

Τι είναι το responsive design;

Το responsive design είναι η διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων που προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορες συσκευές και μεγέθη οθονών, όπως υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα. Αντί να αναπτύσσονται ξεχωριστές εκδόσεις για κάθε συσκευή, η ιστοσελίδα προσαρμόζεται δυναμικά, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι χρήστες προέρχονται από ποικίλες πηγές και συσκευές. Ένα αποδοτικό responsive design εξασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα φορτώνει γρήγορα, είναι ευανάγνωστη και εύκολη στην πλοήγηση σε οποιαδήποτε συσκευή, βελτιώντας την ικανοποίηση του χρήστη και την πιθανότητα αλληλεπίδρασης.

Πως Θα βελτιώσω την ταχύτητα της ιστοσελίδας μου;

Για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, πρώτα ελέγξτε το μέγεθος των εικόνων και συμπιέστε τις χωρίς απώλειες ποιότητας. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστο παροχέα φιλοξενίας με γρήγορους διακομιστές. Επιλέξτε απλό, ελαφρύ σχεδιασμό χωρίς περιττά γραφικά και συμπληρώστε τον κώδικά σας μειώνοντας τα κενά και τα αχρείαστα plugins. Επίσης, επικεντρωθείτε στην προσωρινή μνήμη cache, χρησιμοποιώντας CDN για τη διανομή περιεχομένου και ενεργοποιήστε τη συμπίεση GZIP. Τέλος, παρακολουθείτε την ταχύτητα με εργαλεία όπως το Google PageSpeed Insights και βελτιώστε συνεχώς την απόκριση της ιστοσελίδας σας.

Τα παραπάνω απαιτούν ειδικές γνώσεις και θα ηταν καλύτερο να μιλήσετε με μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Χρειάζεται να διαφημιστώ στη Google;

Η ανάγκη για διαφήμιση στην Google εξαρτάται από τους στόχους και τη φύση της επιχείρησής σας. H διαφήμιση στη Google μπορεί να αυξήσει την προβολή σας, να προσελκύσει νέους πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις σας. Είναι ιδανική για την προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών ή ιστοσελίδων σε καταναλωτές που αναζητούν σχετικά προϊόντα στην αναζήτηση Google. Επιπλέον, προσφέρει προσαρμοσμένα κόστη, επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναλύσετε τον κοινό σας και τους στόχους σας για να αποφασίσετε εάν αξίζει το κόστος, βάσει των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Πόσο θα αυξήσω τις πωλήσεις μου με ένα eshop;

Η αύξηση των πωλήσεων σας με ένα eshop εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένα καλός σχεδιασμός eshop παρέχει προσβασιμότητα 24/7, επεκτείνει το κοινό σας σε παγκόσμιο επίπεδο και βελτιστοποιεί την εμπειρία του πελάτη. Η ποιότητα των προϊόντων σας, ο αξιόπιστος χρόνος αποστολής και η καλή εξυπηρέτηση πελατών είναι εξίσου σημαντικοί. Η διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων και Google Ads, συν τον κατάλληλο SEO, μπορούν να αυξήσουν την προβολή σας. Παράλληλα, τονίζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά και προσφορές, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις σας.

Το eshop είναι ένα κανάλι πώλησης και δεν αποδίδει χωρίς την στήριξη σας. Η επιτυχία του εξαρτάται κυρίως απο εσάς και στο κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε σε αυτό!

Τι πακέτο φιλοξενίας μου ταιριάζει;

Ο τύπος φιλοξενίας ιστοσελίδων που σας ταιριάζει εξαρτάται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Αν ξεκινάτε μια μικρή ιστοσελίδα ή ένα blog, η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι οικονομική και κατάλληλη. Αν αναπτύσσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με μεγάλη επισκεψιμότητα κ ή μια πιο περίπλοκη ιστοσελίδα, η αποκλειστική φιλοξενία παρέχει περισσότερη ελευθερία και επίδοση. Για μεγάλες επιχειρήσεις ή εφαρμογές μεγάλης κλίμακας, η αποκλειστική φιλοξενία με πολύπλοκες υποδομές και υπηρεσίες όπως Cloud Hosting είναι η καλύτερη επιλογή.

Επίσης, λάβετε υπόψη σας την ανάγκη για ασφάλεια, απόδοση και υποστήριξη πελατών κατά την επιλογή σας. Ο gενικός κανόνας πάντως είναι “οτι πληρώνεις παίρνεις”

Γιατί είναι απαράιτητο το blog για την ιστοσελίδα μου;

Ένα blog είναι απαραίτητο για μια ιστοσελίδα για πολλούς λόγους. Καταρχάς, παρέχει συνεχή ενημέρωση και περιεχόμενο, κρατώντας τους επισκέπτες σας σε ενδιαφέρον και συνδέοντας τους με την επιχείρηση σας.

Δεύτερον, βελτιώνει το SEO, αυξάνοντας την ορατότητα της ιστοσελίδας σε μηχανές αναζήτησης. Τρίτον, ενισχύει την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό σας, παρέχοντας εμπειρογνωμοσύνη σε ενδιαφέροντα θέματα. Τέλος, δημιουργεί ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες μέσω σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα , ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου σας.